Belépés

A webhelyet a Drupal - egy nyílt tartalomkezelő rendszer - működteti
Címlap

Követelmények TBOE3010 és TBOG3010 Biológia tanítása I. 2017/2018 tanév I. félév

2017/2018 I. félév.

 1. Mikrotanítás. (órán)
 2. A mikrotanításokat követő megbeszélésen való aktív részvétel. (órán)
 3. A mikrotanítások értékelése során a tanítási óra elemzési szempontjain kívül külön összehasonlítás tárgya a mikrotanításban szereplő fogalmak és összefüggések középiskolában és általános iskolában megjelenő tartalma és tanítása.

 4. A mikrotanítás témáját feldolgozó óraterv.(órán)
 5. Az óratervek értékelése a következőképpen történik: A gyakorlaton, a mikrotanítást követően mindenki közösen fogja elemezni az órát teljes részletességgel. A felkészülés alkalmával is meg kell jelennie vázlatos formában. A felkészülés illetve a kiegészítések után még változtatni lehet rajta, és a megtartott mikrotanítás után nyomtatott formában kérjük leadni a gyakorlatvezetőnek, és javítás után kapja vissza a mikrotanító.

 6. A mikrotanítás témáját feldolgozó óravázlat.(órán)
 7. Az „Elméletből gyakorlat” c. munka I.; II.; III.; IV.; V.; VI.; VII. fejezeteinek feldolgozása /írásban adathordozón/
  (2017. november 30.)
 8. A feladat feldolgozása a következőképpen zajlik: A kötelező feladatokat mindenki feldolgozza (I./3. és I./4 és II./1.), ezeken kívül a honlapon található eredmények lapon személyre szabottan ki van, jelölve melyik feladatokat kell elvégezni, és határidőre beküldeni, vagy leadni.
  (Csak megfelelően, szisztematikusan elnevezett anyagokat fogadunk el.)

 9. Zárthelyi dolgozat.(írásban)

Megjegyzés:

A gyakorlati jegy kialakítása a 5. 6. pontban meghatározottak alapján történik, különös tekintettel az I./3.; I./4.; és II./1. feladatokra. Az írásbeli munkák portfólióként kerülnek beadásra. Az 1. 2. pont valamint az „Elméletből gyakorlat” c. munka (I./6. és I./7.) követelményei a gyakorlati jegy kétessége esetén javíthatnak, vagy ronthatnak annak értékén. A gyakorlati jegy megadásához valamennyi követelményt teljesíteni kell.

Leadandó illetve beküldendő:

 • adathordozón (Ökológiai Épület fsz. 02.) szerdai napokon
 • VAGY

 • elektronikus úton a metodika@science.unideb.hu címen - a tárgy mezőben tüntessék fel nevüket évfolyamukat és szakukat (Csak Microsoft Office Word kompatibilis vagy Open Office Writer kompatibilis anyagokat fogadunk el és csak ezen az elektronikus címen).
 • Formája: géppel írott, A/4 lap, 12-es betű, 1,5 sorköz, piros szín nélküli (javítás lehetősége a gyakorlatvezetőnek) és tömörítetlen anyag

  Elméletből gyakorlat (feladatok) leadási határideje: 2017. 11. 30.


Határidő:

 • 2017. november 30.

Hiányzás:

Hiányozni a félév során kétszer lehet. A második hiányzást a lehető
leghamarabb pótolni kell. Pótolatlan, illetve kettőnél több hiányzás esetén a gyakorlati jegyet nem áll módunkban megadni.